Hold din egen kakao ceremoni

For mig er det en essentiel del af min hverdag at holde en kakao ceremoni med mig selv.

Siden det ikke er noget vi er kendt med eller traditionelt set har med i vores kultur kan det virke lidt spacey. Det er det slet ikke. For mig er kakaoen et medium, der bygger bro mellem mit hjerte og mit højere selv, hvilket man også kunne kalde min intuition.

“Ceremoni betyder for mig, at du med dig selv eller andre, skaber en stund, hvor energi samles omkring en bestemt intention”

Der er ikke så meget mere hekseri i det.

Det er en virkelig nærende praksis som bringer mig hjem til mig selv. Den hjælper mig med at holde mig i min balance, husker mig på hvem jeg er så jeg kan mærke, hvad jeg har brug for og følge mit hjerte. Jeg bruger det til at manifestere mine drømme og slippe alt det, der blokerer eller udfordrer mig.

Hold din egen kakao ceremoni
i fem små trin

Trin 1: Lav kakao

Afmål 2 dl havremælk og kom det i en gryde og varm ved svag varme

Alternativ: Du kan også bruge anden form for plantemælk.
Jeg anbefaler ikke komælk.

Kom 25-30g Pachamama Kakao i gryden

Tilsæt 1 spsk kokosolie samt 1 spsk panela

Alternativ: Du kan også bruge honning, agavesirup, kokossukker eller lignende.

Jeg bruger ikke krydderier i min kakao, da den er super potent som den er, MEN du kan eksperimenterer med præcis de krydderier der tiltaler dig.

Vanilje, Cayennepeber og Kardemomme er lækre at begynde med

Server i din yndlings kop.

Trin 2: Kom til stede nu

Find et sted, hvor du kan sidde med din kakao. 

Sid med kakaoen mellem dine hænder og luk øjnene. Du kan sidde på en stol eller sidde på gulvet i yogastillingen easy pose 

Kom til stede lige her, lige nu. Med alt, hvad der er, med alt hvad du er. 

Jeg synes det kan være rigtig rart at sidde et par minutter med kakaoen mellem hænderne og lægge mærke til min vejrtrækning ind igennem næsen og ud igennem næsen. Gør det indtil du har en god fornemmelse af, at være til stede i din krop.

https://www.youtube.com/watch?v=zLvJD7iKVhw

Trin 3: Inviter pachamama ind

Pachamama Kakaoen har en energi tilknyttet sig. En venlig, altomfavnende, feminin energi, der står parat til at hjælpe dig, med hvad end du måtte have brug for. Læs mere om kakaoen her (link til “Pachamama kakao siden”)

Ved at inviterer hende ind i dit felt i din ceremoni åbner du op for at få hjælp og vejledning fra den energi hun indeholder. Det er ikke farligt og ikke noget du skal være særligt spirituel eller connected for at kunne gøre. Mærk dig frem og tillad din indre guide at lede dig. 

Din invitation kan lyde noget lignende 

“Pachamama, Pachamama Kakao, tak fordi du er tilstede her sammen med mig nu. Tak fordi du åbner mit hjerte og som et medium bygger bro mellem mit hjerte og min intuition. Tak fordi du hjælper med med [...... fyld selv ind…… ] “

Afslut med en dyb indånding, et sip af din kakao og sig tak. Sid og mærk din krop.

Trin 4: Sæt intention

Din intention guider dit ønske for din kakao ceremoni.

Du kan sætte lige så mange intentioner du ønsker eller blot sætte en.

Måske du ikke ved, hvorfor du sidder med ceremoni kakao? Det er fuldstændig okay, da kan din intention være et ønske om klarhed og vejledning.

Eksempler på intentioner:
Min intention er at føle mod til at følge min indre vejledning
Min intention er at tillde kreativt flow og nye ideer
Min intention er klarhed over … fyld selv ind
Min intention er at føle mig … fyld selv ind

Jeg kan rigtig godt lide at stille mig selv følgende spørgsmål og have svarende som min intention for min dag;

Hvordan vil jeg gerne føle i dag?
Hvordan vil jeg gerne være i dag?
Hvad vil jeg gerne modtage?
Hvad vil jeg gerne give?

Lad din kvindevisdom /intuition guide dig og lad svarene forme din dag.

Trin 5: Følg din indre guidance

Herfra har du et væld af muligheder. 

Hvis du er helt ny til ceremoni og ordet indre guidance, kvindevisdom og intuition så er jeg så glad for, at du er her.

 • Meditere, en guidet eller ikke guidet meditation

 • Lave fri skrivning på spørgsmålet

  “Tak indre guide af den højeste sandhed og visdom for at lægge frem for mig, hvad jeg har brug for at vide i dag”

  Derefter skriver du, uden at tænke, stoppe op eller redigere i 3 minutter eller mere. Lad dig guide.

 • Skrive i 3 minutter eller mere om, hvad du er taknemmelig for

 • Gå en tur, bevæge dig, danse, yoga - you name it!

 • Lave Tapping på bestemt emne du ønsker forløsning på

 • Nedskrive, udvikle, arbejde med din kreative ideer der kommer til dig

 • …. det er kun dig selv, der sætter grænser. Ovenstående kan tilpasses, hvor meget tid du har og hvad du er til. 

  Afslut din ceremoni ved at sige tak

Kakao ceremoni med mig?

Jeg holder løbende kakao ceremonier. Se info, datoer og deltag her

Det er en styrke at leve med og ikke mod sine overgange. Noget vi moderne kvinder må huske igen og i nogle tilfælde helt lære på ny

Kontakt os

Følg os

Designet af Plico A/S All rights Reserved.