fbpx

Video: Dit feminine kraftcenter

Dit feminine kraftcenter

Så er det blevet torsdag og tid til endnu en video fra Livmoder-TalkTV.
Jeg brænder for, at du skal kende, ærer og eje din kvindevisdom. Personligt har jeg oplevet, at det har været kilden til, at jeg har kunne skabe det liv jeg ønsker – og på de områder, hvor jeg forsat ønsker at skabe “noget nyt” ved jeg hvordan jeg skal gå frem.

Det feminine i dig

Hvad er dit feminine kraftcenter og hvor sidder det?
Hvis du for eksempel har menstruationsproblemer, nedsat eller ingen sexlyst. Ved du ikke, hvordan du skal få mere lyst eller tør du ikke give udtryk for dine lyster og fantasier. Har du sygdomme i dit underliv? Fertilitetsproblemer? Oplever du elevatorvægt eller har du svært ved at få 100% styr på din økonomi? Så er denne video noget for dig.

Dit feminine kraftcenter kaldes også dit Harachakra – og gæt en gang… det styrerne organ i det energifelt er …. DIN LIVMODER ♥

Se videoen her:
(Jeg skal på forhånd beklage at jeg (igen) har fået sat mig så lyset falder helt ustyrlig uheldigt i mit ansigt. Jeg arbejde med den kompetance.) 

 

Livmodertalk-TV er min måde, at dele visdom med dig på, der er så indbygget i alle kvinder, men som så mange af os har glemt.

Jeg ønsker mine ord giver genklang hos sig og at du kan bruge dem – således du kan skinne ud og rundt med din unikke kvindevisdom.
Hver torsdag kl 20 kommer der en ny video.

Del, Like og smid din kommentar.
Kan du genkende dig selv i det jeg deler i dag, vil jeg så gerne hører fra dig.
Det er når vi deler vi støtter hinanden allermest og kun på den måde kan vi også give plads til at vi kan udvikle os frem mod det vi ønsker.

 

Jordemoder Sophie 

Skab en barselsperiode, der sætter aftryk resten af dit liv

Skab en barselsperiode, der sætter aftryk resten af dit liv

 

Det er ikke sjældent, at jeg hører kvinder, der venter sit andet eller tredje barn fortælle mig;
Hvis jeg dog bare havde haft den viden jeg har nu – så havde slet ikke haft så travlt med at komme igang efter min fødsel. Jeg ville have brugt min barselsperiode helt anderledes.

 

En historie fra min egen mor

For min egen mors vedkommende var det en følelse af tillid. Et mod og en selvsikkerhed omkring, den forbindelse, der var mellem hende og min søster, der skabte viden og ro og en barselsperiode, der satte aftryk.
Ingen kunne – modsat første og anden gang – gøre hende i tvivl om, hvad hun skulle og hvornår, i forhold til min søster.

Det gjorde blandt andet, at hun ammede væsentligt længere. Seks måneder længere faktisk. Hun havde mere overskud. Fik ikke brystbetændelse og heller ikke nogen tudeture udover det, der rent hormonelt skulle grædes ud.

Hun tog det roligt.
Fordi det var tredje gang turde hun tage det roligt.
Ligge længe i sengen. De første fem dage efter fødslen, lavede hun ikke rigtig andet end at amme, sove og få besøg af os.
Den gang i ´96 kunne en tredjegangsfødende nemlig godt ligge indlagt fem dage.. (red. hihi)

Min mor og min søster udviklede et energetisk netværk, så når min søster skulle lave stort, så kunne min mor lugte det og tage hende på toilet. Der var med andre ord, aldrig nogen ulækre lortebleer eller problemer med at smide bleen. Min søster var tryg ved at udtrykke hendes behov.

Dette var slet ikke tilfældet de to første gange. Den gang min anden søster og jeg kom til verden. Her var usikkerhed og følelser som ensomhed og overmandethed-af-ansvar toneangivende.
Mere om det en anden dag.

 

Og pointen tænker du…

..Den kommer nu
Min mor valgte, at tredje gange skulle være gangen, hvor hun tog det roligt. Hvor hun gjorde, alt det hun ikke gjorde de to andre gange.
Som jeg vil komme ind på længere nede, havde hun ikke organiseret noget støttet omkring sig udover min far og os store søskende. Hun havde ikke fyldt nogen specielt stor fryser med helende varmende supper og ingen besøgende havde selv mad med.

 

Men hun holdte fast i roen

År på bagen, ændrede omstændigheder i livet med mere er jeg fuldstændig klar over spiller ind, men lige nu handler det, om den gode scene du som ny mor, kan sætte for dig selv. Du bygger den i graviditeten, for den kommer ikke af sig selv.

 

Vi kan lære af vise kvinde før os

De første 40 dage efter fødslen har i traditionelle kulturer altid været hellige og forbundet med heling og “landing” på jorden for baby og “re-cover” for den nye mor.

Eftersom kulturer over hele verden, har arbejdet inden for den samme ramme på 40 dage, er det min overbevisning, at der er noget om, at det er den tid, der skal til for at mor og barn kommer så godt ud på den anden side af fødslen som muligt.

Her taler jeg ikke om at mor og barn skal overleve.
Jeg taler om, at den nye mor, skal holdes og æres – næres i den nye rolle som mor. Have tid til at tage den nye rolle ind og forbinde sig dybt med den nye baby.
Babyen på den anden side skal have ro, nærhed med sin mor og tid til at amme, gøre verden større dag for dag – uden en sansebombardering.

Det gør ondt på mig, når jeg oplever nye mødre, have enormt travlt med, at livet skal forsætte som det var før “mor” titlen kom på cv´et og et nyt familiemedlem meldte sin ankomst.
Jeg mener, livet kan per definition ikke blive det samme.

Så hvorfor løbe så hurtigt?

 

Skab rammer for din barselsperiode, der sætter aftryk

En af mine store visioner med mit arbejde er, at vi kvinder skal tage vores kraft hjem.
Det betyder ikke, at vi mageligt skal læne os tilbage og blot serviceres. Tvært i mod betyder det, at vi skal tage ansvar.
Med bevidsthed omkring, hvad vi ønsker, skaber vi ansvarsfuldt det liv vi drømmer om.

Så når nye mødre står ud af sengen seks timer efter fødslen og ikke kommer tilbage i sengen igen derhjemme, får kold mad efter fødslen (kroppen skriger på varme nemlig), når Facebook introducerer den ventende familie for det nye familiemedlem allerede timer efter fødslen – så sker der noget i dit hormonsystem. I dit system, der giver dig den indre tryghed og tillid af dine evner som mor og din følelse af at kende dit barn.

Hud mod hud kontakt, hvile og nærende mad kan ikke undervurderes som investering for resten af dit liv som kvinde og mor.
Som mor giver og giver du til dit/dine børn. Hvem skal give til dig, hvis ikke du sørger for at skabe rammer, der giver dig præcis, det du har brug for?

På mit fødselsforberedelsesprogram: Waouw – Vi skal være forældre, lærer du, hvordan du skaber de rammer for dig og dine første 40 dage, der passer til dig.
Jeg siger ikke, at du skal ligge i sengen i 40 dage. Jeg inviterer dig, der i mod til, at mærke efter, hvordan det ville være, at skabe fuldstændig ro omkring, at det eneste du skal, er at være mor. Lande i din rolle som mor og hvile.

 

Vi arbejder ud for denne tjekliste


Har du fyldt dit køleskab og din fryser med en masse nærende mad?
Har du spurgt dine nære venner om de vil lave et ”måltids-tog”?
Dermed skal du og din mand ikke tænke på at lave mad de første uger med den nye baby?


Har du lavet din barsels-rede?
Et sted hvor du føler dig godt tilpas og der er smukke ting at kigge på.
Et sted, hvor du kan sidde og ligge behageligt?


Har du talt med familie og venner om den hjælp du har brug for i de første uger efter fødslen.
Har du også fortalt dem, hvordan de kan kommunikerer med dig efter baby er ankommet i jeres hjem?


Har du talt med din partner?
Har du siddet overfor din partner og talt, ærligt,
omkring hvordan du forestiller dig dit nye liv med jeres ny baby kommer til at se ud?


Har du set dig selv (hver eneste dag, måske flere gange om dagen)
som den stærke, modige, smukke, bevidste kvinde du er, fyldt med kvindevisdom?

Er det her en start du har lyst til at give dig selv? Læs meget mere om det fulde program LIGE HER

Har du brug for at se lidt mere? Hent min GRATIS E-BOG af samme navn neden for. (Klik på billedet)

 

Jordemoder Sophie 

Hvorfor alt den snak om kvindevisdom? Du er jo jordemoder…

Hvorfor alt den snak om kvindevisdom?
Du er jo jordemoder…

 

Den her video er lavet til dig.
Da jeg den anden dag havde samtale med et af mine gravide par kom den til mig.
Den kom til mig, fordi jeg opdagede, at jeg som jordemoder arbejder med meget mere end fødsler.
Det har jeg sådan set altid vidst, men pludselig så jeg fortællingen, om kvinden og den forankrede ledsager … og alt det jeg fortæller mere om – lige neden for.

 

Fra jordemoderen i mig – til kvindevisdommen i dig

Hvilket fødested skal du vælge?

Hvilket fødested skal du vælge?

Hvis jeg fortæller dig at dit valg af fødested kræver præcis samme overvejelser som hvis du skal planlægge en magisk fantastisk fest for dine aller kæreste.

Forestil dig, at du skal holde en fest for dem du har allermest kær.
Du bruger tid på at dække bord, vælge en menu, der vil kæle for dine gæsters gane. Hvor mange stearinlys, der skal være og hvor de skal placeres udvælger du nøje. Ligesom du også køber smukke blomster for at oplevelsen bliver fuldendt.
Du sørger med andre ord for, at alle dine gæster kommer til at have en uforglemmelig aften, hvor de føler sig godt tilpas og afslappede.

 

Præcis det samme gælder for dit valg af fødested

Du fortjener den samme afslappede og veltilpasse følelse – i udgangspunktet – til din fødsel?
Dit valg af fødested, kræver de samme overvejelser, som hvis du skal planlægge en magisk middag for dine allerkæreste.

Sagen er nemlig den, at din krop arbejder allerbedst i fødsel, når den føler sig

♥ tryg ♥
♥ uforstyrret ♥
♥ og i rolig dæmpet belysning ♥

Hvorfor spørger du så?
Fordi et af dine vigtige fødehormoner oxytocin arbejder allerbedst under disse forudsætninger.
Det kan faktisk ikke udskilles i de mængder din krop har brug for, hvis din krop befinder sig i skarpt lys, føler sig overvåget eller du på nogen måde føler dig stresset eller utryg.

Oxytocin er det hormoner, der påvirker livmoderen til at lave veer. Det er også det hormon, der knytter mennesker sammen. Og så er det også det hormon, der sammen med en række andre hormoner virker, naturligt smertelindrende i hjernen, således din fødsel faktisk kan blive en helt okay oplevelse.
Endda nydelsesfuld siger nogen.

 

Hvis vi vender den rundt….

Hvordan ser din festplanlægning da ud?

Hvem skal være med som gæster?
Hvordan skal lyset være i rummet?
Hvilke muligheder skal der være for bevægelse?

Spørg dig selv nu

  • hvilke overvejelser ligger til grund for mit valg af fødested indtil nu?
  • hvilke tanker har du fået med den viden du netop har fået nu? Er der noget, der har ændret sig?

Jeg håber du må vælge netop det fødested, dit hjerte fortæller dig, er rigtigt for dig.

 

JordemoderSophe

 

Luk-op og luk-i muskler til fødsel? Kroppens mest fantastiske egenskab

Luk-op og luk-i muskler til fødsel? Kroppens mest fantastiske egenskab

Livmoder-TalkTV er det sted jeg deler viden om kvindekroppens mest fantatiske organ – Livmoderen.

I virkeligheden er det ikke livmoderen det handler om, men dig.
For lige så vildt fantastisk din livmoder er, præcis de samme, magiske, transformerende egenskaber har du.

For mig har det, at se mit liv ud fra min livmoder være en rejse hjem til mig selv. I mit arbejde som jordemoder er det altid der, jeg møder de kvinder jeg arbejder med, og den tro, den tillid og den “waouw”-følelse ønsker jeg at disse små videoer skal give dig også.

Luk op og luk i – kroppens vigtigste funktion… egentlig

Jeg har før lavet et billede og en metafor for livmoderen som en musling.
Det taler jeg videre om i denne uge. Jeg deler 3 ultra vigtige egenskaber ved din livmoders luk-op og luk-i funktion. De tre egenskaber, vil med det samme give dig mere energi og en følelse af stolthed, mod og power i hele kroppen.

Jeg vil blive så glad hvis du vil dele dine tanker med mig.
Når kvinder står sammen og støtter hinanden i, hvor seje vi er når det handler om graviditet, fødsel og moderskab – så tror jeg på, at de dage der er grå og hvor vi har tårer i øjnene, bliver lidt lettere at komme igennem.


Jordemoder Sophie