Mor? Mig? Hvad betyder det?

 

Mor er den titel du får, når du har været gravid i ni måneder og når du har født dit barn.

Fødslen er på den måde, porten til din transformation. Efter fødslen er du ikke bare dig som kvinde. Du er dig som kvinder OG Mor.

En titel som kan føles tung. Og overvældende. Og fuldstændig fantastisk ubeskrivelig.

Men hvad medfører titlen som mor? Udover ansvaret for at mit barn overlever og vokser?
Lige pludselig er der skabt en familie, som du er medlem af.

 

Som mor er du centrum i din familie.

Du er fyrtårnet i jeres familie. Du er den beskyttende mor, der holder om jeres lille ny.
Din mand er beskytteren af dig og jeres baby. Han er beskytteren og vogteren af hele familien og sådan skal du også behandle ham.

Vi danske kvinder har fået en tendens til og en overbevisning om, at vi kan alting og også gør alting bedst, hvis vi gør det selv.

Sagen er, at vi afmonterer vores mænd og vi svigter vores indre kvindevisdom.

Og hvad mener jeg med kvindevisdom?
Kvindevisdom referer til den medfødte visdom og kraft du har inden i, bare fordi du er kvinde.

Med kvindevisdom mener jeg, at du har accepteret, at der er forskel på kvinder og mænd og at de forskelle er en styrke. Kvindevisdom er den kraft, der gør dig i stand til at give liv. Der giver dig styrke til at håndtere mange ting på en gang med et varmt og åbent hjerte.

Når du siger ja til, og begynder at se dig selv som centrum for jeres familie, så vil du opleve, at du kan skabe det du ønsker dig.

At være centrum i familien betyder ikke, at du får ret til at bestemme alt og dominere. Det betyder snarere, at du hver dag siger ja til og tage ansvar for at forholde dig til, hvordan du har det og hvad du har brug for.

Kommuniker klart

Når du skal være mor, bliver det mere vigtigt end nogensinde, at du kan udtrykke dine behov. Vi kvinders humør kan svinge på minutter, fordi vi oftest lever ud fra vores følelser. Når ikke vi har et barn, der kræver vores fulde opmærksomhed, kan vi tage os sammen og lave overlevelsesstrategier. Det kan vi ikke når først babyen ligger på brystet.

Da må vi som fyrtårnet i familien melde klart signal. ”jeg har brug for kram” ”når jeg kigger på dig bliver jeg så forelsket” ”jeg har virkelig lyst til dig, vil du ikke knalde mig”…. og så videre… (fyld selv ind)

Det der sker, når du melder klart ud, er, at du forbliver tro mod dig selv og, at du gør din mand tryg.
For mænd kommunikerer klart. De er logiske. Når du gør din mand sikker på, at han ved hvor du er følelsesmæssigt og ikke pludselig eksploderer, så tør han også komme tættere på.

Så taler du til hans iboende kraft. At være beskytteren.
I stedet for at kaste ham frem og tilbage i et spil mellem at ønske hans hjælp og affeje ham, fordi han ikke gør det godt nok, trækker du tingene hjem til dig. Du kommunikerer klart ud fra dig selv og lader ham tage ansvar for de ting, der er indeholdt i hans ”arbejdsaftale”.

At have en mand, der er tryg i rollen som beskytter er uvurderlig.
Det gælder i alle situationer, lige fra, når du skal føde, amme, gå til jobsamtale, når du skal give dig hen til nye højder når i har sex, når du skal gå efter din drømme og smile til verden… jeg kunne blive ved..
At have en mand, der er tryg i sin rolle som beskytter af dig og jeres familie er uvurderlig.

Men hvordan får du egentlig kontakt til din kvindevisdom?
Det skal vi snakke om i næste blog indlæg <3

…….. læs min artikel om samme emne på min-barsel.dk

 

Jordemoder Sophie