Akupunktur – er det ikke igangsættelse?

Det korte svar er: Nej.
Akupunktur forud for en fødselsstart er ikke en igangsættelse.

At rette op på energien

Det lidt længere svar er, at det fuldstændig fantastiske ved akupunktur er, at det går ind og retter op på energibaner i kroppen, således der bliver skabt balance.

Mange akupunktører vil mene, at jordemødre med et kursus i akupunktur til gravide, fødende og nybagte mødre egentlig ikke kan lave akupunktur – for “de har jo ikke hele uddannelsen”

Det er jeg enig i og dog.

Arbejder MED kroppen

Jeg mener, at man sagtens kan bruge akupunktur som jordemoder, også selv om man ikke har den fulde akupunkturuddannelse, men “kun” kender punkter og kombinationer af nåle, der er effektive og anvendelige til gravide og fødende.

Min akupunktør, som jeg bruger som mester og mentor støtter mig i dette.

Modsat en igangsættelse med medicin eller igangsættelse med ikke-medicinske indgreb som hindeløsning og ballonkateter, så arbejder akupunktur med kroppen.

Undgå balloner og fingre i din hellige hule

Jeg mener ikke, at balloner eller fingre hører til oppe i din hellige hule, med mindre det er strengt nødvendigt.

Lige så gør heller ikke medicin, der får dine ekstatiske fødehormoner til at kukke og din krop til at opleve smerte på en måde, som den egentlig ikke i udgangspunktet havde tænkt sig.

Er du gået over tid?

Her er mine gode råd, hvis du nærmer dig din terminsdato eller mere end 40+0 uger og kan se papirer om igangsættelse vifte dig om ørerne:

  1. Undersøg dine alternativer!
  2. Få hjælp til at håndtere din nervøsitet i forhold til en eventuel igangsættelse. Stress og uro hjælper ikke fødselsprocessen.
  3. Kend dine rettigheder og lyt til din mavefornemmelse.Jordemoder Sophie